Keçi boynuzu pekmezi, doğal tatlandırıcı olarak kullanılan keçiboynuzu meyvesinden yapılan bir besindir. Keçi boynuzu, akçaağaç şekeri veya şeker ilave edilmeden doğal olarak tatlı bir tada sahiptir. Çok sayıda sağlık yararı olan bir besin kaynağı olarak kabul edilir. Keçi boynuzu meyvesi doğal olarak tatlıdır, bu nedenle ilave şekere gerek yoktur. Bu, tatlı ihtiyacınızı tatmin etmeye devam ederken rafine şekeri azaltmanıza yardımcı olabilir. Keçi boynuzu pekmezi yüksek lif içeriğine sahiptir. Lif, sindirim sağlığını destekler, dolgunluk hissini artırır ve kolesterol düzenlemesine yardımcı olabilir.
Keçi boynuzu pekmezi kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve çinko gibi mineraller içerir. Keçi boynuzunda bulunan fitokimyasallar antioksidan özelliklere sahiptir. Bu maddeler vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir. Keçi boynuzu pekmezi, kalsiyum ve diğer mineralleri içerdiği için kemi Devamını Göster